Mazbataya kovuşmaya son bir gün..

   15 Nisan 2019 tarihinde Bakırköy özgürlük meydanında gerçekleşen Ekrem İMAMOĞLU ve Bülent KERİMOĞLU başta olmak üzere bir çok başkanın katıldığı bir miting gerçekleşti.
  Bakırköy meydanı dahil olmak üzere ara sokaklarına varana kadar tıklım tıklım doluydu. İnsanlar ağaçların, atmlerin  tepesine çıkıp büyük heyecanla bekliyordu. Hava soğuk olmasına rağmen kimse yerinden kımıldamadı ve yapılacak olan konuşmayı merakla bekledi.
  Başta Bakırköy belediye başkanı seçilen Bülent Kerimoğlu halkın karşısına çıktı. Herkese teşekkürlerini sevgi ve saygılarını iletti. Bakırköyde yapılacak olan yeniliklerden bahsetti. Desteklerinizi bekliyorum diyip kısa bir konuşmanın ardından Ekrem İmamoğlunu çağırdı.
   İmamoğlu halkı bu şekilde kalabalık görmekden mutlu olduğunu belirtti.Konuşmasına başlamadan önce halktan bir kadın işitme engelliler için çevirmenin neden olmadığını sorunca. İmamoğlu 'haklısın, çevirmen unutulmuş özür diliyorum, istersen sen çevirmen olabilirsin' diyerek kadını yanına aldı ve tüm konuşmayı çevirmesine fırsat tanıdı.
   Konuşmanın geneli seçim hakkındaydı, mazbatasının verilmemesine, istanbul seçimlerini kazandığının bir türlü akp tarafından kabul edilmemesine anlam veremiyor ve sitem ediyordu. Hakkının yendiğini ama hakkını sonuna kadar savunacağını bir çok kez belirtti. Bakırköy halkına 'ben en güzel mazbatayı sizin gözlerinizden, gönlünüzden aldım' dedi. Görevinin sonuna dek arkasında duracağına önümüzdeki beş yıl boyunca sadece chp nin kazandığı ilçelere değilde tüm istanbula çok iyi hizmet edeceğine dair söz verdi. Genellikle gençlere yönelik bir çok projesinin olduğunu ve hepsini de beş yıl içerisinde gerçekleştireceğini yaşam kalitesini arttıracağını de bir çok kez belirtti.
   Yarın sayımların sona erip net bir sonuca kavuşulacaktı. Halka teşekkürlerini sevgi ve saygılarını iletip vedalaştı. Bakırköy özgürlük meydanında yapılan chp Ekrem İMAMOĞLU ve Bülent KERİMOĞLU  mitingi ortalama bir buçuk saat kadar sürdü. Hava şartlarından dolayı kimseyi zor durumda bırakmak istememişlerdi bu yüzden kısa ama öz konuşma geçen bir miting gerçekleşmişti.


Yorumlar

Popüler Yayınlar